Δήμος Κοζάνης 2014-2019 Ένα ‘ανύπαρκτο’ έργο ή όταν τα στοιχεία σάς διαψεύδουνΑς μιλήσουμε για το ανύπαρκτο, όπως το χαρακτήρισε ο κ. Μαλούτας έργο μας, αυτό ,δηλαδή, της προηγούμενης Δημοτικής θητείας

·Ανύπαρκτο έργο οι 186 μελέτες που εκπονήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου


·Ανύπαρκτο έργο οι συμβάσεις ύψους 5.000.000 ευρώ περίπου, τις οποίες υπογράψατε κε Μαλούτα από τον Σεπτέμβρη έως και σήμερα

·Ανύπαρκτο έργο, οι παρεμβάσεις, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, στα αρδευτικά του δήμου με πολύ σημαντικά έργα και παρεμβάσεις.

·Ανύπαρκτο έργο οι διαγωνισμοί σε εξέλιξη ύψους άνω των 30.000.000 ευρώ. Διαγωνισμοί για έργα, προμήθειες, υπηρεσίες με στόχο την εκτέλεση σημαντικών έργων, όπως οι υποδομές της νέας Ποντοκώμης Π/Υ 24.000.000 ευρώ

·Ανύπαρκτο έργο η παραχώρηση έκτασης 150 στρ του ΟΣΕ στο Δήμο Κοζάνης για 99 χρόνια, με συμβολικό τίμημα, αυτό δηλαδή που δεν κατάφερε η διοίκηση της Ενότητας (Κουκουλόπουλος – Μαλούτας) επί 20 χρόνια.

·Ανύπαρκτο έργο η δρομολόγηση διαδικασιών για την ΒΙΠΕ, οι οποίες είχαν κολλήσει για δεκαετίες με ευθύνη και της παράταξής σας.

·Ανύπαρκτο έργο η επέκταση του Γηροκομείου, τα 9 εκατομμύρια στο Σχεδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, η σχεδίαση και ένταξη του Open Mall, το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, τα έργα σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, η ανάπλαση του Κουρί, τα έργα στο Leader, η συμφωνία για το Μακεδονομάχων, οι εξελίξεις στο Ξενία και πολλά άλλα.

·Ανύπαρκτο έργο η πρωτοβουλία μας για την δημιουργία του Εθνικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης της περιοχής μας ενόψει της απολιγνιτοποίησης (Αλήθεια η δική σας παράταξη πώς προετοίμαζε επί σειρά ετών την περιοχή για την επόμενη ημέρα?)


Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για τα πολλά ακόμη ανύπαρκτα έργα μας.

Η μηδενιστική τακτική σας, λοιπόν κε Μαλούτα, στοιχείο έλλειψης πολιτικής ψυχραιμίας, για το έργο της προηγούμενης αυτοδιοικητικής περιόδου δεν μας ξενίζει πλέον, αφού εμφορείται από την «ιδιοκτησιακή» αντίληψη την δική σας και της παράταξής σας για τον Δήμο Κοζάνης. Δεν μπορείτε να αποδεχθείτε ότιμπορεί και κάποιος άλλος πλην υμών να ασκήσει με επιτυχία διοίκηση στον Δήμο. Και βέβαια κατανοούμε ότι δυσκολεύεστε να παραδεχτείτε πως για αρκετό καιρό θα υπογράφετε έργα που θα έχουν την δική μας σφραγίδα.

Όσον αφορά σε συγκεκριμένα έργα, στα οποία αναφέρεστε, να διευκρινίσουμε:

1. Τεχνόπολις- ουδέποτε παρουσιάστηκε μελέτη βιωσιμότητας του έργου, τα δε στοιχεία που μελετήθηκαν δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

2. Δομή στήριξης ατόμων με νοητική υστέρηση και πολλαπλές αναπηρίες- μόλις πριν από λίγους μήνες λύθηκε ένα δαιδαλώδες πολεοδομικό πρόβλημα που μας κληροδοτήθηκε και το έργο περιμένει την σχετική πρόσκληση για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

3. Αρχοντικό Βάμβακά - έχει ήδη υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ΄Φιλόδημος΄.

4.Ανάπλαση Πλ. Λασσάνη - Η ευθύνη ότι η Πλατεία Λασσάνη δεν κατασκευάστηκε από τοπροηγούμενο ΕΣΠΑ, βαραίνει απόλυτα τον κ. Μαλούτα, ο οποίος ενέταξε το έργο το 2011, αλλά χωρίς μελέτη! Η προγραμματική για την εκπόνηση της μελέτης, με την ΑΝΚΟ υπογράφηκε τον Μάρτιο 2013 και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Αύγουστο του 2014 (4 μέρες πριν την αλλαγή της διοίκησης…). Όμως όταν εγκρίθηκε η μελέτη τον Αύγουστο του 2014 δεν υπήρχαν οι αναγκαίες αδειοδοτήσεις και θετικές γνωμοδοτήσεις για το έργο, με συνέπεια να μην μπορεί να υλοποιηθεί στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013 με απόλυτη ευθύνη της τότε προηγούμενης διοίκησης. Η ανάπλαση της Πλ. Λασσάνη έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ από τον Απρίλιο του 2019 και σύντομα αναμένουμε να λάβει ένταξη καθώς περιλαμβάνεται στο ΕΣΒΑΑ του Δήμου, με εγκεκριμένη συνολική χρηματοδότηση 9.000.000 ευρώ.

5. Ανάπλαση των Πετρανών, ένα από τα 34 έργα του προηγούμενο ΕΣΠΑ που απεντάχθηκαν το 2014 από την εκχώρηση στην ΕΕΤΑΑ. (Να αναφέρουμε πως από τα παραπάνω 34 έργα το μόνο που υλοποιήθηκε ήταν η 3η φάση οδοποιίας του Νέου Κλείτου έπειτα από δραματικές πιέσεις).

Και βέβαια όλα αυτά τα γνωρίζετε πολύ καλά κε Μαλούτα.

Γνωρίζετε επίσης τις χρονοβόρες διαδικασίες του Δημοσίου(άλλωστε τα έργα των 40.000.000 ευρώ, τα οποία μας κληροδοτήσατε έχουν βάθος δεκαετιών ωρίμανσης και βέβαια, δεν αφορούν αποκλειστικά στην δική σας δημαρχιακή θητεία).

Αφήστε λοιπόν κε Μαλούτα στην άκρη τον λαϊκισμό και τα μικροπαραταξιακά συμφέροντα και αξιοποιήστε το ‘ανύπαρκτο’ έργο μας. Ο μηδενισμός του πολιτικού ‘αντιπάλου’ είναι έλλειψη πολιτικής σοφίας.

Εμείς από την θέση της αντιπολίτευσης θα παρακολουθούμε τις όποιες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες σας, αν και όταν αυτές δρομολογηθούν και θα τις στηρίζουμε αν είναι προς όφελος των πολιτών, χωρίς πολιτική μικροψυχία, όπως το αποδείξαμε από το 2010-2014. Τέλος ευχόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας ‘Καλές γιορτές και ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας’.

0 προβολές0 σχόλια