Με αφορμή την ανακοίνωση του Δήμου Κοζάνης για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων.Ακούγοντας το τελευταίο διάστημα τις  τοποθετήσεις του Δημάρχου Λάζαρου Μαλούτα και διαβάζοντας  το χθεσινό δελτίο τύπου του Δήμου Κοζάνης για το ζήτημα της αντιμετώπισης των κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών από τον κορωνοιό  στην περιοχή μας, δυστυχώς φαίνεται πως η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει να αποποιείται ευθύνες, να προσπαθεί να τις μεταθέσει αλλού και να κάνει επικοινωνιακή διαχείριση.
Θα μπορούσαμε να σταθούμε σε διάφορα σημεία όπως η διαχείριση του κλεισίματος της λαϊκής για 10 μέρες (τότε που μας έφταιγαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Περιφέρειας), ή το γενικότερο πνεύμα χαλαρότητας που υπήρξε τους προηγούμενους μήνες σε θέματα ελέγχων. 
Επειδή όμως αυτά ανήκουν στο παρελθόν ας επιστρέψουμε στο σήμερα και στις απαραίτητες πρωτοβουλίες για τη στήριξη της κοινωνίας.
Όσοι διάβασαν την ανακοίνωση του Δήμου νομίζω πως αντελήφθησαν πως με αυτή η Δημοτική Αρχή και ο ίδιος ο Δήμαρχος φαίνεται να έχουν βγει από την υποχρέωση, το πολύ πολύ να στείλουν και μια επιστολή σε κάποιον υπουργό.
 Αυτό όμως που προτείναμε στον κ. Δήμαρχο δεν ήταν απλά να μαζέψει τα αιτήματα σε μια ανακοίνωση, αλλά να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τον συντονισμό όλων των τοπικών φορέων (Περιφέρειας, Δήμων, παραγωγικών φορέων κ.λ.π.) ώστε να υπάρξει μια ενιαία στρατηγική για την αποκατάσταση της περιοχής. 
 
Αυτή η κρίση απαιτεί από όλους μας υπερβάσεις και επιθετικές πρωτοβουλίες, μετά από 1,5 χρόνο έχουμε μάλλον καταλάβει πως αυτή η Δημοτική Αρχή δεν έχει καμιά διάθεση να το πράξει.

1 προβολή0 σχόλια